Duin & Bos

- Wandelen

- Fietsen

 

Bergen aan Zee is veel meer dan alleen strand en zee. Het kustdorp is omgeven door prachtige natuur waarin je urenlang kunt wandelen, fietsen, paardrijden en genieten van unieke flora en fauna. Aan de zuidkant ligt het Noordhollands Duinreservaat, dat namens de Provincie wordt beheerd door drinkwaterbedrijf PWN. Iets naar het noorden vind je de Schoorlse Duinen, dat in handen is van Staatsbosbeheer. Kriskras door beide gebieden lopen kilometerslange wandel- en fietspaden voor eindeloos genieten.

 

Noordhollands Duinreservaat

Noordhollands Duinreservaat

Het Noordhollands Duinreservaat is met 5.300 hectare een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het gebied strekt zich uit van Wijk aan Zee tot de Schoorlse Duinen. Het is zo’n 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 kilometer breed. Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden. Door de uitgestrektheid en de afwisselende begroeiing is er een enorme verscheidenheid aan plant- en diersoorten. Het gebied is ook goed toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been​ zijn en/of een (elektrische) rolstoel of scootmobiel gebruiken. Deze hulpmiddelen, en ook elektrisch aangedreven fietsen met trapondersteuning, zijn daarom toegestaan.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

Schoorlse Duinen

Duinen

De Schoorlse Duinen vormen het breedste duingebied van Nederland en zijn een paradijs voor de natuurliefhebber. Open duinen worden afgewisseld met dichte bossen en natte vlakten. Uniek zijn de heidevelden. Die vind je bijna nergens in de duinen. Op sommige plekken, zoals in De Kerf, mag het zand weer stuiven. Er ontstaan spontaan nieuwe duintjes en kuilen.

 

 

 

Rust, ruimte en mooie plekjes

Unieke duintoppen

De duinen en bossen rond Bergen aan Zee hebben een zeer afwisselende natuur en de gebieden ten noorden en zuiden hebben elk hun eigen karakter. Maar overal is volop gelegenheid om te wandelen en te fietsen in ieder seizoen. Rust, ruimte en stilte. Maar ook mooie plekjes voor een picknick, of om te sporten en spelen. En wie even goed oplet, ziet een keur aan grote en kleine zoogdieren, reptielen en vogels.

4.05 1 1 1 1 1 Rating 4.05 (20 Votes)

Webcam Bergen aan Zee

Live beelden van het strand van Bergen aan Zee

Beleef Bergen aan Zee!

Over Bergenaanzee.com

De website BergenAanZee.com is een initiatief van de Stichting Promotie Bergen aan Zee. Door middel van deze website wil de stichting het dorp Bergen aan Zee promoten en bezoekers laten zien hoeveel moois Bergen aan Zee te bieden heeft.

Alle informatie op deze website is met zorg samengesteld. De foto's van BergenAanZee.com mogen niet zonder toestemming op overige websites gebruikt worden. Wij danken Eelco Franz, Peter Franz, Mirjam Bosselaar, Jelle Oepts voor het mogen gebruiken van hun foto’s. 

Wilt u meer informatie over het adverteren op BergenAanZee.com, neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op. Klik hier voor onze Privacyverklaring.

 Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt.