Fietsen

Tientallen kilometers fietspaden vind je in en vooral rond Bergen aan Zee. Zowel in het Noordhollands Duinreservaat als in de Schoorlse Duinen maak je eindeloze tochten in ieder seizoen. Goede bewegwijzering, uitstekende verharde paden. Comfortabele routes, maar ook hier en daar een stevige klim of afdaling door de open duinen of de golvende bossen. Gemotoriseerd verkeer heeft in het duingebied geen toegang, maar elektrisch aangedreven fietsen met trapondersteuning zijn toegestaan.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

Fietsen

De toegang tot het natuurgebied Schoorlse Duinen is gratis. Voor het Noordhollands Duinreservaat is een duinkaart nodig als je ouder bent dan 17 jaar. Je kunt kiezen uit een dag-, week- of jaarkaart. Jaarkaarten à € 12,50 zijn te verkrijgen bij diverse verkooppunten of online. Voor een dagkaart kun je terecht bij de betaalautomaat bij de ingang van het gebied, of er een aanschaffen met je smartphone. Kijk hier voor tarieven en bestelmogelijkheden.

Bij de meeste accommodaties in Bergen aan Zee is een toegangskaart bij het verblijf inbegrepen.

 

fietsen bergen aan zee

Startplaats

Fietsen geeft je een grote actieradius. Daarom is Bergen aan Zee een perfecte startplaats voor een langere fietstocht, bijvoorbeeld naar de poldergebieden, de kaasstad Alkmaar of bijvoorbeeld de eeuwenoude Westfriese Omringdijk. Bij PWN, VVV, ANWB en andere instanties zijn handige fietskaarten te verkrijgen voor onvergetelijke tochten in de wijde omgeving; bijvoorbeeld de Brede Duinenroute, uitgeroepen tot de mooiste fietstocht van Nederland.

 

Mountainbiken

Voor de sportieve fietser is ten slotte het MTB-parcours rond Schoorl een aanrader. Een uitdagende route met veel hoogteverschillen. Vanuit Bergen aan Zee bereik je deze single track in 20 minuten en kun je van start.

 

Verhuur fietsen

Neem je eigen fiets mee, of huur er eentje! In en om Bergen aan Zee zijn veel mogelijkheden voor fietsverhuur. Onder andere kan je bij Fietsverhuur Bergen aan Zee verschillende soorten fietsen huren om de omgeving mee te verkennen! Bekijk de mogelijkheden op de website van Fietsverhuur Bergen aan Zee.

 

 

3.2592592592593 1 1 1 1 1 Rating 3.26 (27 Votes)

Webcam Bergen aan Zee

Live beelden van het strand van Bergen aan Zee

Beleef Bergen aan Zee!

Over Bergenaanzee.com

De website BergenAanZee.com is een initiatief van de Stichting Promotie Bergen aan Zee. Door middel van deze website wil de stichting het dorp Bergen aan Zee promoten en bezoekers laten zien hoeveel moois Bergen aan Zee te bieden heeft.

Alle informatie op deze website is met zorg samengesteld. De foto's van BergenAanZee.com mogen niet zonder toestemming op overige websites gebruikt worden. Wij danken Eelco Franz, Peter Franz, Mirjam Bosselaar, Jelle Oepts voor het mogen gebruiken van hun foto’s. 

Wilt u meer informatie over het adverteren op BergenAanZee.com, neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op. Klik hier voor onze Privacyverklaring.

 Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt.