Bleekneusjes: muzikale theatervoorstelling op Russenduin

Bleekneusjes is een theatrale wandeling door het landschap en de tijd. Een muzikale voorstelling rond koloniehuizen en de herinneringen van de bleekneusjes, hun verzorgsters, de omwonenden en de vluchtelingen die hier nu zitten. Onder regie van Hans Man in ‘t Veld en Koen Jantzen, met tekstbijdragen van onder anderen Adriaan van Dis. 

In 2017 bestaat stichting Biovakantieoord negentig jaar en is het vijftig jaar geleden dat de laatste bleekneusjes uit het Bio Vacantieoord in Bergen aan Zee vertrokken. Het einde van een tijdperk. 'Bleekneusjes' brengt de bijzondere geschiedenis van de koloniehuizen tot leven. Een geschiedenis van sociale bewogenheid, verheffing van de lagere klasse, ‘rust, reinheid en regelmaat’ en diepe gevoelens van heimwee in een sterk verzuilde samenleving.

Bleekneusjes is te zien tijdens theaterfestival Karavaan en rond Open Monumentendag. Meer informatie op www.bleekneusjes.nl

Bekijk de teaser op https://player.vimeo.com/video/216836996!

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Webcam Bergen aan Zee

Live beelden van het strand van Bergen aan Zee

 Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt.