Praktische informatie

Parkeren

In Bergen aan Zee geldt betaald parkeren gedurende de maanden maart t/m oktober. Er wordt regelmatig gecontroleerd.
- Betaald parkeren van van 10.00 tot 19.00 uur;
- Parkeerkosten in Bergen aan Zee: € 1,90 per uur, € 10,00 per dag.
- De meeste hotels en pensions hebben voor gasten een recreantenparkeervergunning.
Gehandicapten mogen met hun gehandicaptenparkeerkaart de parkeervakken gratis gebruiken.

Kijk hier voor de parkeervoorschriften in de hele gemeente Bergen.

 

Duinkaart

Voor een bezoek aan het Noordhollands Duinreservaat is een duinkaart nodig als je ouder bent dan 17 jaar. Je kunt kiezen uit een dag-, week- of jaarkaart. Jaarkaarten à € 12,50 zijn te verkrijgen bij diverse verkooppunten of online. Voor een dagkaart kun je terecht bij de betaalautomaat bij de ingang van het gebied, of er een aanschaffen met je smartphone. Kijk hier voor tarieven en bestelmogelijkheden.

Bij de meeste accommodaties in Bergen aan Zee is een toegangskaart bij het verblijf inbegrepen.

 

Veiligheid op het strand

Om te waken over de veiligheid van strandgenieters staat de Reddingsbrigade Bergen het hele zomerseizoen paraat. Op de borden bij de strandafgangen vind je informatie over veilig zwemmen in zee. Daarnaast zijn er enkele regels wat betreft bijvoorbeeld honden en paarden op het strand, en het gebruik van boten, kano's en andere vaartuigen. Kijk op de site van de Reddingsbrigade voor een overzicht.

 

Bustijden Bergen aan Zee

Van en naar Bergen aan Zee rijden er Buurtbussen en grote bussen van Connexion. Actuele ritprijzen en vertrektijden van de bussen kunt u bekijken via: Buurtbus Bergen aan Zee naar Bergen, Buurtbus Bergen naar Bergen aan Zee, Connexxion Dienstregeling.

 

Openingstijden Apotheek en huisarts

In Bergen is er een apotheek welke dagelijks van 08:00 tot 18:00 geopend is, behalve op zaterdag en zondag. Op maandag is er van 10:00 tot 11:00 een spreekuur. Spoedgevallen buiten de normale openingstijden kunt u ophalen bij Regionale Spoed Apotheek, Hertog Aalbrechtweg 5a te Alkmaar.

De huisartsen in Bergen zijn gevestigd aan de Nassaulaan 24 en zijn dagelijks open van 8:00 tot 17:00. Meer informatie staat op de website van Bergense Huisartsen. Buiten deze openingstijden kunt u terecht in Alkmaar, de openingstijden zijn hier iedere werkdag van 17:00 tot 8:00. Het adres is Hertog Aalbrechtweg 5a, 1823DL, Alkmaar, tel: (072) 518 06 18 (altijd eerst bellen).

 

Openingstijden supermarkten en winkels

In Bergen zijn de supermarkten veel en lang open. Albert Heijn is elke dag geopend van 08:00 tot 21:00, ook op zaterdag en zondag en de meeste feestdagen! Deen supermarkt is de meeste dagen geopend van 08:00 tot 20:00, op zondag is de winkel open van 09:00 tot 20:00 en op vrijdag van 08:00 tot 21:00.

De meeste winkels zijn in Bergen 7 dagen per week geopend van 09:00/09:30 tot 17:00/18:00. Op Zondag gaan de winkels open rond 12:00, tot 18:00.

4.2941176470588 1 1 1 1 1 Rating 4.29 (17 Votes)

Webcam Bergen aan Zee

Live beelden van het strand van Bergen aan Zee

Beleef Bergen aan Zee!

Over Bergenaanzee.com

De website BergenAanZee.com is een initiatief van de Stichting Promotie Bergen aan Zee. Door middel van deze website wil de stichting het dorp Bergen aan Zee promoten en bezoekers laten zien hoeveel moois Bergen aan Zee te bieden heeft.

Alle informatie op deze website is met zorg samengesteld. De foto's van BergenAanZee.com mogen niet zonder toestemming op overige websites gebruikt worden. Wij danken Eelco Franz, Peter Franz, Mirjam Bosselaar, Jelle Oepts voor het mogen gebruiken van hun foto’s. 

Wilt u meer informatie over het adverteren op BergenAanZee.com, neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op. Klik hier voor onze Privacyverklaring.

 Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt.